Benefietdiner Puur Smaeck

Kees Verhoeff (midden) met twee medewerkers.
Beeld: Willemijn Gigase

HILVERSUM – De eet- en drinkgelegenheid Puur Smaeck organiseert een benefietdiner op vrijdag 21 september. Het restaurant, waar overdag alle werkzaamheden worden verricht door mensen met een verstandelijke beperking, belooft er een feestelijke, culinaire avond van te maken. 

Kees en Jannemieke Verhoeff zijn de algemeen directeuren van Puur Smaeck, een ontmoetingsplek in het centrum van Hilversum. Tijdens de drukke voorbereidingen voor vrijdag vertelt Kees Verhoeff dat het doel achter het benefietdiner de waslijn is. “Wij werken overdag met mensen met een beperking, sommige mensen zijn iets meer beperkt dan normaal of wat ouder en die vinden het wel heel leuk om bij ons te werken. Dus wat we nu hebben verzonnen als dagbesteding is het feit dat wij nu was draaien. Servetten, lakens en noem het maar op, allemaal voor het restaurant,” aldus Kees Verhoeff. Het geld dat wordt opgehaald met het benefietdiner wordt aan een nieuwe wasmachine en droger besteed. 

Sommige medewerkers bij Puur Smaeck zijn zelfstandiger dan anderen. Een aantal woont op zichzelf en komt met het openbaar vervoer naar hun werkplek, dat op loopafstand is van het NS-station in Hilversum. Voor de werknemers die niet zelfstandig komen zijn er vrijwilligers die zorgen voor het vervoer van de hardwerkende medewerkers. 

Puur Smaeck zet zich niet alleen in voor mensen met een verstandelijke beperking, maar het steunt ook maandelijks een goed doel. Met ‘Goede Doelen Water’ vraagt het restaurant €2 per karaf. “Het goede doel wordt om de twee maanden bekend gemaakt en bedrijven reageren via Facebook of mail,” vertelt Kees Verhoeff. “We hebben Viore Centrum en BreiBoezem al gedaan. We halen gemiddeld tussen de 500 en 800 euro op en dat geven we dan aan die goede doelen.” Deze maand is het goede doel Infodesk, een organisatie die ouders van dove/slechthorende kinderen informeert door alle mogelijke informatie te verzamelen en te verspreiden. 

Voor het eerst verschenen op Hilversum.hu.nl

Geplaatst door

Benieuwd wat ik voor jou kan betekenen? Neem dan snel contact met mij op en wie weet drinken we binnenkort koffie!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s