Er is maar één Hilversum

Beeld: Stichting One Hilversum

HILVERSUM – One Hilversum is hard aan het werk om alle Hilversummers samen te brengen bij de Oude Haven.  De multiculturele organisatie probeert meer begrip en samenwerking te creëren voor de diversiteit aan culturen binnen Hilversum. Het One Hilversum festival zal op 23 september weer plaatsvinden. 

De verwachtingen voor het festival zijn hoog. Zo zal de wereldartiest Friction Ghana optreden samen met zijn multiculturele band. Heerlijke muziek, lekker eten, een gezellige sfeer en activiteiten voor elke leeftijd. En de toegang is gratis. 

Mensen met hart voor Hilversum zijn de afgelopen jaren druk bezig geweest. In 2016 hebben Sly Ndlovu, Lei Ma en Stellah Nambuya de stichting One Hilversum opgericht. “Het is voor een buitenlander niet makkelijk om in Nederland te komen wonen. Op de eerste plek door de taal, maar ook door de cultuur. Ik dacht, waarom probeer ik niet iets om alle mensen in een positieve manier bij elkaar te brengen om te kunnen genieten van de verschillen tussen mensen en culturen,” aldus Sly Ndlovu. 

Nederland kent veel verschillende nationaliteiten. Waarom is een organisatie als One Hilversum nodig in de gemeente Hilversum? “Hilversum is een prachtige stad op de manier dat ze divers is,” vertelt Sly Ndlovu. “Er zijn mensen van overal ter wereld, maar je ziet het niet echt? Wat ik de afgelopen jaren gezien heb, is dat mensen het leuk vinden om iets nieuws te proberen. Iets nieuws van een ander land, ander eten of muziek.” 

Sly Ndlovu is tevreden met wat de stichting de afgelopen jaren bereikt heeft. “Ik bedoel, we kunnen het beter doen als mensen. Maar ik ben blij met het feit dat mensen de organisatie beginnen te herkennen.” De leden van de organisatie hebben zelf ook allemaal verschillende achtergronden, van Afrikaanse vrouwen tot leden van de LGBT+ community. “We proberen het diverse aspect te behouden. Mensen moeten ons zien zoals ze zichzelf zien. Gewone mensen. Er is een plek voor iedereen.” 

Voor het eerst verschenen op Hilversum.hu.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: