50 jaar Fabeltjeskrant bij Beeld en Geluid

Beeld: Willemijn Gigase

HILVERSUM – Met oude fabels, de mensen achter De Fabeltjeskrant en de stemmen van de wereldberoemde poppen springen de mensen terug naar de magie van 50 jaar geleden. Liefhebbers van De Fabeltjeskrant vieren de vijftigste verjaardag bij museum Beeld en Geluid. Patrick Bremmers introduceert zijn nieuwe boek voor het eerst aan het publiek. 

Meneer de Uil, Juffrouw Ooievaar, Willem Bever en zo nog veel andere bewoners van het Grote Dierenbos heten de mensen meteen welkom. Voordat de mensen in de zaal kunnen gaan zitten loopt een levensgrote meneer de Uil rond om ze gezelschap te houden. 

Op zondag 29 september 1968 is de televisielegende geboren. De teksten van Leen Valkenier komen tot leven onder leiding van Thijs Chanowski. 50 jaar later is de nostalgie dan ook voelbaar. Wanneer de levensgrote uil gaat poseren is de begintune bijna te horen. 

Eenmaal in de zaal neemt Patrick Bremmers de mensen mee op reis naar Fabeltjesland. Als een van de eerste fabels begint op het grote scherm is het publiek stil. De begintonen van de beroemde openingstune van componist Ruud Bos begint en de zaal wordt weer betoverd. “Er is zoveel leuks te vertellen. Eerlijk gezegd zou ik het liefste gewoon het hele boek van begin tot eind met jullie doornemen,” aldus Patrick Bremmers. 

Koos Postema, verslaggever en presentator, interviewt onder andere Elsje Scherjon, beter bekend als de stem van Juffrouw Ooievaar en consorten, en Meindert de Goede, stemmenregisseur. Koos Postema neemt de mensen mee naar een kijkje achter de schermen. Ze krijgen te zien hoe het was om de serie te maken, en hoe het na al die jaren is om ernaar terug te kijken. 

Met het gloednieuwe boek ‘Hallo, Meneer de Uil’ kan iedereen rustig terugkijken op een van de succesvolste series van Nederland. Samen met het vooruitzicht van de nieuwe film, die op 19 december in de bioscoop verschijnt, en de hoopvolle verwachting om de serie weer op televisie te krijgen, staat de terugkeer van Fabeltjesland zo goed als vast. 

Voor het eerst verschenen op Hilversum.hu.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: