Dudok Architectuur Centrum organiseert een rondleiding

Het startpunt van de wandeling, de Politiepost, Kleine Drift 17.
Beeld: Willemijn Gigase

HILVERSUM – Het Dudok Architectuur Centrum organiseert een rondleiding door de wijk Over het Spoor op zondag 29 september. Onder leiding van Norman Vervat, een ervaren gids en kunsthistoricus, kan iedereen zien hoe de ontwerpen van architect Dudok (1884-1974) de tijd hebben doorstaan. 

Volgens Vervat is het nu de tijd voor de route. “Wij zijn natuurlijk het Dudok Centrum,” zegt Vervat, “dus het gaat over architect Dudok. In die wijk staat redelijk veel van Dudok, dat is één ding, maar daarnaast zijn er een aantal grote nieuwbouwprojecten in het gebied. Oude fabrieken hebben een nieuwe functie gekregen en een aantal dingen zijn gesloopt. Daar komen dan nieuwe appartementen en dergelijke. Dus er is veel reuring in dat gebied en daarom is het juist nu leuk om daar iets mee te doen.” 

Het doel achter de rondleiding is dan ook om een combinatie te laten zien van oud en nieuw. “Om de mooie oude panden van Dudok en de oude fabriekspanden te laten zien. Maar ook om te laten zien wat er nu gebeurt,” aldus Vervat. 

De wandeling duurt anderhalf uur en wordt door een gids begeleid. De eerste wandeling vindt plaats op 29 september. Op 13 oktober zal de tweede wandeling plaatsvinden en vervolgens zal het een maandelijks tochtje worden. De route biedt vele inzichten over wonen tussen 1920 en 2020. 

“Ik ben heel benieuwd hoe de mensen het gaan vinden. Het is een wat ruiger stukje Hilversum met al die oude fabriekspanden, het is niet direct mooi, maar wel heel interessant,” aldus Vervat. 

Voor het eerst verschenen op Hilversum.hu.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: