Gemeente Hilversum weegt opties vernieuwd stationsgebied af met bewoners

Beeld: Serena Speet

HILVERSUM – Inwoners van Hilversum kunnen meedenken over de plannen voor het vernieuwde stationsgebied. Tijdens de inloopbijeenkomst, die op 8 oktober werd gehouden in het Raadhuis, kregen de Hilversummers toelichting op de modellen en konden ze hun mening geven. 

“De bijeenkomst was goed bezocht, ruim 80 mensen. Het was een gemoedelijke sfeer, met leuke gesprekken. Mensen bleven lang hangen en waren echt geïnteresseerd,’ vertelt Sasja Schermer, gemeentelijk communicatieadviseur. 

‘De Passage’ en ‘De 7 Straatjes’ zijn de twee modellen die zijn uitgewerkt voor het straks vernieuwde stationsgebied. Model ‘De Passage’ zet in op een compact Stationsplein. Door de verdiepte ligging van de Schapenkamp (tunnel) kunnen reizigers op een veilige en eenvoudige manier hun weg naar het centrum vinden. 

Model ‘De 7 Straatjes’ zet juist in op het karakter van het centrum van Hilversum. Het model is een aaneenschakeling van diverse kleine pleintjes die de stad heeft. 

De meningen tijdens de inloopbijeenkomst waren heel verschillend. “De kleinschaligheid van model ‘De 7 Straatjes’ spreekt veel mensen aan. Alsook de optie in dat model voor twee looproutes naar het centrum in plaats van één zoals in ‘De Passage’. Aan de andere kant zien mensen ook wel dat je met de grotere gebouwen van ‘De Passage’ wellicht meer kan en dat je daar meer kwaliteit kan realiseren bijvoorbeeld voor wonen,” aldus Sasja Schermer. 

Veel mensen zijn toch wel kritisch over de tunnel. “Dat is in verband met de kosten en wat je allemaal te weeg brengt met de aanleg. Aan de andere kant waarderen mensen dan ook wel een autoluwe ruimte die een tunnel geeft waar dus mensen wandelend en op de fiets vrij kunnen bewegen,” zegt Sasja Schermer. 

“De gemeenteraad en het college vinden het van belang dat omwonenden betrokken worden bij ontwikkelingen in hun wijk. Bij bijna alle projecten worden bewoners in meer of mindere mate betrokken bij de planvorming. Daarnaast is het Stationsgebied een plek waar iedereen komt en het is een toegangspoort van de stad. Iedereen heeft er dan ook een mening over. Deze horen we graag en we gaan dus het gesprek aan om draagvlak te creëren en ideeën op te halen,” aldus Sasja Schermer.  

In november besluit het college, nadat ze alle reacties in overweging heeft genomen, welk model verder wordt uitgewerkt in een stedenbouwkundig plan. 

Voor het eerst verschenen op Hilversum.hu.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: