Gemeente Hilversum weer schoon door Actie Bladslag

Beeld: Monique Sievers

HILVERSUM – De gemeente Hilversum gaat weer herfstbladeren opruimen om de gemeente ‘schoon en veilig’ te houden. Iedere week pakt de ‘bladslagploeg’ een andere wijk van de mediastad aan. De gemeente vraagt aan inwoners van Hilversum om hun ‘bladberg’ op de stoep klaar te leggen. De actie, die op 29 oktober is begonnen, duurt acht weken. 

Monique Sievers, gemeentelijk communicatieadviseur, geeft de bladruimers een gezicht. “We stellen ze voor via Facebook, Twitter en Instagram.” In een ploeg zitten ongeveer zeven mannen. “Het is altijd gedaan vanuit stadsbeheerservice. Daar gaan ook wel eens mensen weg en er komen mensen bij, maar een aantal mannen hoort toch wel bij de vaste kern.”

Via Facebook en Twitter kunnen inwoners van Hilversum op de hoogte blijven van de wijken die de ploegen per week schoonmaken. Voor de mensen die geen gebruik maken van social media staat het ook elke week in de Gooi- en Eembode. “Zo is het ook begonnen, in het begin ging het alleen via de krant. Later is het ook op de website gekomen. Het blijkt dat de social mediakanalen best goed te gebruiken zijn voor deze informatie. Mensen zijn er toch wel blij mee als ze weten wanneer de ploeg komt,” aldus Monique Sievers. 

Actie Bladslag is een initiatief vanuit de gemeente Hilversum. “Kijk zelf heb je ook bomen in je tuin en heel veel blad in de herfst. Dat red je niet altijd met je kliko,” vertelt Monique Sievers. De inwoners kunnen de bladberg op de stoep leggen, of naar een grasveld brengen. “We vragen om het niet op het fietspad te leggen en ook niet in de goot, want dan raken die goten weer verstopt.”

De mensen krijgen meer begrip voor de actie en voor de bladruimers, sinds het gebruik van social media. “Sinds wij ze voorstellen worden de klachten minder. De mensen zien dat die mannen elke dag gewoon keihard werken om de boel schoon te krijgen. Ja, de bladblazers maken lawaai, maar een geluidsarme elektrische bladblazer is niet krachtig genoeg. Ze houden ook zoveel mogelijk rekening met de spitstijden. Ze gaan niet tijdens de spits op de doorgaande wegen bladeren opruimen. Zo proberen ze zoveel mogelijk rekening te houden met de Hilversummer.”

Voor het eerst verschenen op Hilversum.hu.nl

2 reacties op “Gemeente Hilversum weer schoon door Actie Bladslag”

  1. De bladblazers zijn graag geziene gasten bij ons in de Bazelstraat. Altijd weer fijn als al het gevallen blad snel is opgeruimd. Het is even wat lawaai, tja. Maar daarna heb je een schone veilige straat ervoor terug. Ga door, helden.
    Henk Heersping , de Bazelstraat.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: