Kerstmannen rennen weer door Hilversum

Pieter Broertjes met deelnemers Santa Run 2017
Foto: Rotary Santa Run Hilversum 

HILVERSUM – De derde editie van de Santa Run Hilversum staat alweer voor de deur. Honderden Kerstmannen en Kerstvrouwen zullen op 15 december de 3km lange route afleggen. De run zal starten en finishen bij Foodhall MOUT. Burgemeester Broertjes zal voor de derde keer aanwezig zijn om onder andere het startschot te geven. 

Jos Lucas, medeorganisator van de Santa Run Hilversum, is sinds de zomer al bezig met de voorbereidingen. “Het begint met het onderhouden van de website, het bepalen van de start- en finishlocatie, het bestellen van de pakken uit China en het zoeken van sponsors. Verder bepalen we ook de goede doelen en de route. Later verzorgen we de flyers, posters en banners,” aldus Jos Lucas. “Het doel van de run is het organiseren van een vrolijke Fun-Run waarbij de deelnemers, jong en oud, maar ook bejaarden in een rolstoel als Kerstmannen een route door het Centrum van Hilversum afleggen.”

“De opbrengst van de sponsorgelden en inschrijvingen komen geheel ten goede aan twee goede doelen, zowel een landelijk als een lokaal doel. De JH Donnerschool Hilversum zodat ze nieuwe speeltoestellen beschikbaar kunnen stellen en de Landelijke Nierstichting,” aldus Jos Lucas.

De Santa Run op 15 december is een initiatief van de Hilversumse Rotary Clubs, Run2Day Hilversum en sinds dit jaar ook in samenwerking met Foodhall MOUT. “De Rotary Clubs zorgen voor de organisatie en de vrijwilligers. Run2Day zorgt voor het technische aspect en Foodhall MOUT zorgt voor de locatie, tent, bar en muziek,” aldus Jos Lucas.

De run begint en eindigt dit jaar op het Marktplein bij Foodhall MOUT. De warming-up begint om 15.30 uur en om 16.00 uur zorgt Pieter Broertjes voor het startschot. Tussen 16.30 en 17.00 uur zullen de deelnemers binnenstromen. Na de finish is er nog een afterparty onder de tent bij MOUT waar een DJ voor de muzikale kerstsfeer zal zorgen.

De verwachting voor de run is dat er ongeveer 450 lopers mee zullen doen. “De Rotary Santa Run wordt dit jaar in meer dan 40 plaatsen gelopen. Dit is allemaal voor het goede doel met een hoge funfactor,” aldus Jos Lucas.

Voor het eerst verschenen op Hilversum.hu.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: