Lichtjestocht in Hilversum vertelt het kerstverhaal

Foto: Morgenster Hilversum 

HILVERSUM – De Lichtjestocht gaat het kerstverhaal weer zichtbaar maken voor klein en groot. Onderweg ontmoeten de mensen engelen, herders en de wijzen uit het oosten. Op 22 december start de Lichtjestocht bij De Morgenster en gaat naar de Heilig Hart Kerk. 

Mensen hoeven zich niet aan te melden voor de Lichtjestocht. De vrije inloop is tussen 17.00 en 18.15 uur vanaf De Morgenster Kerk en de tocht duurt ongeveer 30 tot 40 minuten. Dit jaar is de derde editie van de Lichtjestocht. Tijdens de tocht van vorig jaar deden 600 deelnemers mee met ruim 50 vrijwilligers. Manon Onrust, een van de kernleden vanuit de centrale organisatie van de Lichtjestocht, vertelt wat de algemene verwachtingen van de Lichtjestocht zijn: “Een samenzijn van (klein)kinderen, ouders en grootouders die gezamenlijk via een tocht van lichtjes het kerstverhaal door middel van scènes verteld krijgen.”

De voorbereidingen zijn al in volle gang. Onrust vertelt dat het meeste twee maanden geleden al is geregeld. “Zoals het aanvragen van een vergunning, het werven van vrijwilligers en sponsoren, de route bepalen en het gedeelte marketing & communicatie.” Het verzamelen van potjes zonder etiket voor de lichtjes is al goed op weg, net zoals het vinden van vrijwilligers om te helpen met hand- en spandiensten bij De Morgenster, langs de route of in de Heilig Hart Kerk. “Op dit moment worden de laatste voorbereidingen getroffen en zijn wij vanuit de organisatie en alle vrijwilligers klaar om er weer een bijzondere Lichtjestocht van te maken,” aldus Manon Onrust.

“Het doel van de Lichtjestocht is onderlinge verbinding van buurtbewoners uit de wijk Noord en Oost Hilversum. Daarnaast maken we het kerstverhaal middels scènes zichtbaar voor klein en groot,” vertelt Manon Onrust. “De Lichtjestocht is voor iedereen toegankelijk en het is een initiatief vanuit PGH De Morgenster, Parochie H. Hart- H. St. Joseph, CGKv De Verbinding, Wijkcentra de Geus en St. Joseph en de gemeente Hilversum.

“De route is door verschillende straten verlicht met potjes van licht. In De Morgenster kerk is de ontvangst door het NSF-koor en we eindigen bij de beelden kerststal in de Heilig Hart Kerk waar verhalenverteller Bert van Wilgenburg de afsluitende scène heeft. Na afloop is er warme chocolademelk en limonade in Nieuw Nazareth bij de Heilig Hart Kerk waar er voor elk kindje een presentje is,” aldus Manon Onrust.

Voor het eerst verschenen op Hilversum.hu.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: