Opening Lab. Junior bij Lab. Stores

Eigenaresse Elsbeth de Bruin samen met Anne en Dagmar van Modderlab 
Beeld: Willemijn Gigase

HILVERSUM – Rustige muziek, een huiselijk gevoel en allerlei aparte spulletjes om je heen. Van kettingen tot kleren en van beschermengeltjes tot schilderijen, het valt allemaal in de winkel te vinden. De officiële opening van Lab. Junior kan van start gaan. Het enige dat de rust verstoort is het duo Anne en Dagmar van Modderlab, die ervoor zorgen dat winkelende voorbijgangers een kijkje nemen in de winkel. 

Lab. Junior geeft vanaf 1 december jonge ondernemers de kans om hun product of ontwerp te presenteren in Hilversum. Een van de ondernemende kinderen, Hesje (15), wilde een tijdje terug haar zelfgemaakte armbanden verkopen bij de winkel in Hilversum. “Dat ging toen natuurlijk niet zomaar, dat zou ook niet eerlijk zijn geweest tegenover andere verkopers van sieraden. Maar dit bracht ons wel op het idee,” vertelt Elsbeth de Bruin, eigenaresse van Lab. Stores.

“Het was eigenlijk de bedoeling dat de burgemeester zou komen maar door de drukte in deze tijd is dat niet gelukt,” aldus Elsbeth de Bruin. “We hebben nog overwogen om de opening te verzetten, maar nu hebben we het toch gewoon gedaan. Het moet alleen nog een beetje gepromoot worden.” Ze denkt dat het wel goed komt, “Ik vind het zelf een hartstikke leuk idee!”

“Lager! Hij moet lager! Net zo laag als de prijzen in de winkel!” roept Dagmar wanneer ze samen met Anne het afzetlint goed ophangt voor de veiligheid tijdens de ‘ontploffing’ van een van hun experimenten. Dagmar en Anne, het duo van Modderlab, doen de hele middag hun best om voorbijgangers te overtuigen om een kijkje in de winkel te nemen. Wanneer een vrouw met haar fiets langs loopt, zegt Dagmar: “Ja hoor, dat is precies de goede afmeting voor iets dat u in de winkel kunt vinden.” Het enige moment dat het duo rustig is, is wanneer ze thee aangeboden krijgen van Elsbeth de Bruin.

In de winkel kun je van twee jonge ondernemers hun producten kopen, de schilderijen van Vera en de sieraden van Hesje. Julie (15) is ook een ondernemer van Lab. Junior. “Ze vroegen ‘zou je het leuk vinden om mee te doen aan Lab. Junior?’ omdat ik graag teken. Ik heb ook de versieringen op de ramen van de winkels getekend. Voor Lab. Junior heb ik ansichtkaarten getekend, die komen pas rond januari in de winkel te liggen, want ik heb het erg druk gehad met school.” Julie werkt sinds de zomervakantie bij Lab. Stores, zowel in Baarn als in Hilversum. “Nu tijdens de kerstdagen is het heel erg druk, zowel in Baarn als hier, daarom help ik op beide plekken mee.”

De opbrengst van de producten gaat voor een deel naar de Lab. Junior deelnemer en Lab. Stores doneert het andere deel aan Stichting Save The Children Nederland.

Voor het eerst verschenen op Hilversum.hu.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: