Podium de Vorstin organiseert bluesconcerten

Jim van Kooten (rechts) met Gino-Cochise van Ligten 
Beeld: Willemijn Gigase

HILVERSUM – “Het gaat hartstikke gaaf worden”, zegt muziekprogammeur Jim van Kooten over de bluesconcerten die Podium de Vorstin de komende tijd gaat organiseren. De gezellige avonden moeten ervoor zorgen dat blues weer een plek bemachtigt op het podium. Jim van Kooten vertelt over het doel achter de concerten en wat mensen ervan kunnen verwachten.

Als muziekprogrammeur houdt Jim van Kooten zich bezig met livemuziek bij Podium de Vorstin. Hij vertelt hoe het idee van de bluesconcerten is ontstaan. “Blues Tavern is het concept en daarbij hebben we de band Hoochie Mama als gastheren”, vertelt Jim van Kooten. “Dat is dus de band die iedere keer komt spelen en daar is het concept een beetje omheen gebouwd. Hoochie Mama heeft hier al een aantal keer gespeeld en dat is altijd goed, gezellig en druk.”

Hoochie Mama is een Hilversumse band die opgericht is in 1990. De lokale blueshelden zullen tijdens Hoochie Mamas Blues Tavern de gastheren zijn bij Podium de Vorstin. Ze zullen de mensen meenemen in een onvergetelijke avond. “De bluesmiddagen waren altijd voornamelijk in de middag. We vinden dat die niet zo goed werden bezocht. Tenminste niet zoals de artiesten verdienden. De artiesten die er stonden waren wel van een bepaalde klasse of kwaliteit en wij vonden dat daar meer mensen bij hoorden”, aldus Jim van Kooten.

Hoeveel concerten het in totaal zullen zijn, is nog onduidelijk. “Ze zullen zo ongeveer om de maand plaats vinden. Het eerste concert is op 22 november, maar het is daarna voor onbepaalde tijd. De tijd van de optredens zelf verschilt ook.” Op het eerste concert, dat op donderdag 22 november zal plaats vinden, zal een van de ‘leading ladies’ van de hedendaagse blues optreden. Gitarist en zanger Ana Popovic is haar nieuwe album ‘Like It On Top’ aan het promoten, dat zich richt op krachtige en inspirerende vrouwelijke rolmodellen. “Hoochie Mama opent iedere show. Die spelen dan drie kwartier. Het verschilt bij de act daarna hoelang het duurt. Dat verschilt van een tot twee uur. Het is altijd minstens een uur”, aldus Jim van Kooten.

Jim van Kooten denkt niet dat de bluesavonden de nieuwe generatie zullen gaan aanspreken. “Onze doelgroep is voornamelijk wat ouder publiek vanaf 40+. We kunnen ons wel op jongeren gaan focussen maar dan gaat er niemand komen. We houden er een beetje rekening mee dat je niet alleen maar dingen in huis haalt die iedereen altijd al heeft gehad. Je moet een beetje rekening houden met nieuwe aanwas, degenen die het genre vooruithelpen.”

De verwachtingen voor de concerten zijn hoog. Jim van Kooten heeft er zelf in ieder geval al veel zin in. “Het gaat hartstikke gaaf worden natuurlijk. Ik kan niets anders zeggen.”

Voor het eerst verschenen op Hilversum.hu.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: