Werknemers VSH Fittings lopen stakingsmars voor betere cao

Beeld: FNV

HILVERSUM – Werknemers van VSH Fittings gaan bij Koog aan de Zaan een stakingsmars lopen voor een betere cao Metalektro. VSH Fittings is een bedrijf aan de Oude Amersfoortseweg in Hilversum dat fittingen maakt. Op 1 november zullen de werknemers van dit bedrijf samen met andere metaal-elektrobedrijven uit Noord-Holland en Midden-Nederland 24 uur het werk neerleggen. 

De vakbonden eisen een eerlijke cao Metalektro, met een jaarlijkse loonstijging van 3,5% en voorstellen om werk en privé beter te kunnen combineren. Ze willen ook dat er een einde komt aan de flexibilisering, arbeidsvoorwaarden van vaste en tijdelijke medewerkers moeten gelijk zijn. 

FNV vakbondbestuurder Silvia Kaas gaat mee lopen tijdens de stakingsmars. “Het zou mooi zijn als we afspraken kunnen maken over een betere instroom voor jongeren in combinatie met een generatiepact. Hierdoor zouden ouderen korter kunnen gaan werken. Uitzendkrachten horen hetzelfde salaris te verdienen als de vaste medewerkers. Dit zijn een aantal punten die voor de werknemers belangrijk zijn en dat is de reden waarom er op dit moment zoveel stakingen zijn in de Metaalsector,” aldus Silvia Kaas. 

De werknemers van VSH Fittings lopen tijdens de stakingsmars samen met werknemers van Royal Duyvis Wiener uit Koog aan de Zaan en Microtechniek uit Beverwijk naar de Julianabrug. Vanaf de brug gaan ze naar de Willem Dreeslaan, hier zullen de stakers uitleggen wat de noodzaak van het generatiepact is. De bedoeling van dit pact is dat jongeren een vaste baan kunnen krijgen in de sector en dat ouderen rustig de eindstreep kunnen halen. De route gaat van de Karl Marxstraat verder naar de Bleeke Dood-molen, van het thema ‘het opkomen voor je rechten’ naar het thema ‘arbeidsomstandigheden’. 

Murat Şekercan, bestuur van FNV Metaal: “De grootmetaal bedrijven maken torenhoge winsten en hebben enorme tekorten aan goede vakmensen. Desondanks gunnen ze niks aan de hardwerkende vakmensen. Dat is simpelweg een strategie om de arbeid nog goedkoper te maken, zodat de grootaandeelhouders nog rijker worden over de ruggen van metaalarbeiders. Ik dacht het toch niet! We gaan door tot er een goede cao ligt.” De verwachtingen zijn dat de stakingen overal in Nederland doorgaan als er geen naar tevredenheid opgestelde voorstellen komen.  

De inschrijving voor de stakers begint om 08.00 uur op 1 november in het Koogerpark. De mars begint om 09.00 uur en duurt tot uiterlijk half 11. 

Voor het eerst verschenen op Hilversum.hu.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: