“Het doel van een cartoonist is niet om te kwetsen maar om iets bespreekbaar te maken”

Patricia Olsthoorn
Beeld: Willemijn Gigase

Cartoonisten weten hoe ze beeld als wapen in moeten zetten om pijnpunten in de maatschappij bespreekbaar te maken. Libertum, het hernieuwde verzetsmuseum, vindt het belangrijk om aandacht te besteden aan de vrijheid van meningsuiting van hedendaagse kunstvormen. 

In de Chocoladefabriek in Gouda is een tentoonstelling te zien van door kranten en websites afgekeurde cartoons uit de hele wereld. De tentoonstelling gaat de functie krijgen van een reizende tentoonstelling langs scholen. Binnenkort komt de tentoonstelling op de tweede verdieping in de Chocoladefabriek. Patricia Olsthoorn, creatief directeur van Libertum, vertelt over het doel van de tentoonstelling.

Voor het eerst verschenen op Gouda.hu.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: