Het is belangrijk om de mooie momenten in het onderwijs te laten zien

Beeld: Stichting Nationale Onderwijsweek

De Nationale Onderwijsweek zorgt voor veel landelijke aandacht voor het onderwijs en haar professionals. Leerkrachten worden in deze eerste weken van oktober in het zonnetje gezet. Het is de perfecte tijd om de mooie momenten te vieren, maar om ook even te kijken naar de huidige situatie waar nog steeds heel veel te winnen valt.

Het is nu al langer een probleem dat er te weinig leerkrachten in het onderwijs zitten. Scholen kunnen niet meer vijf dagen in de week lesgeven, soms moeten ze kinderen naar huis sturen of gaan ze zelfs dicht. Juist hierdoor is het belangrijk om in de eerste weken van oktober de mooie momenten te vieren.

De uitreiking van de OnderwijsTopTalent prijs, van 3 oktober, is een van die avonden waar startende leerkrachten gevierd worden. Startende leerkrachten verlaten vaak binnen vijf jaar het beroep. Dat kan het onderwijs nu niet hebben. Dieuwke Verkerk won de prijs in de categorie basisonderwijs. De winnaar in het voorgezet onderwijs is Bernice d’Anjou. Jurylid, en hoofdredacteur van Didactief, Monique Marreveld, vindt dat de kwaliteit van de projecten dit jaar heel hoog was.

Woordvoerder van de Algemene Onderwijsbond, Simone van Geest, vindt dat iedereen die in het onderwijs werkt iedere dag een prijs moet krijgen. “Dat krijg je eigenlijk ook, door de beloning van de kinderen. Dat is eigenlijk de grootste beloning die je als onderwijzer kan krijgen.”

Job Christians, bestuursvoorzitter van de Stichting Nationale Onderwijsweek, vindt dat bepaalde zaken de mooie momenten overschaduwen. “We staan voor het feit dat er te weinig leraren zijn. Zoiets verdient veel aandacht en krijgt soms ook negatieve aandacht. Juist daarom vinden wij van de Stichting Nationale Onderwijsweek het belangrijk om juist ook de mooie dingen te laten zien.”

Voor het eerst verschenen op YouNews3

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: