“Het plezier dat je in de bergen beleeft zal nog steeds de prijs waard zijn”

Beeld: wintersport.nl

Op 20 en 21 november stond SnowWorld Landgraaf in het teken van de (FIS) Europa Cup Slopestyle. De deelnemers moesten twee runs op schansen en twee runs op de rails doen om de beste score neer te zetten. Vervolgens plaatste de beste deelnemers zich voor de finale om de winst tussen wereldtoppers te behalen. 

Tijdens deze Europa Cup doen er natuurlijk landen mee uit Europa zoals Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Rusland en Engeland. Er doen ook een aantal landen mee die niet binnen de EU horen. Frank van der Putten is bondscoach van het Nederlandse freestyle snowboarden, “We hebben een paar Canadezen aan de start, net als een aantal Chinezen en een Amerikaan. Het is dus echt een heel divers deelnemersveld.”

Het trainen voor zo een wedstrijd kost veel tijd, maar het wordt ook steeds duurder. “Liftpassen worden steeds duurder. Daar hebben wij ook last van. We hebben wel een voordeel dat we vaker naar dezelfde gebieden gaan, hierdoor kunnen wij vaker een seizoenspas kopen. Seizoenspassen zijn niet heel veel duurder geworden en ze zijn goedkoper vanaf het moment dat je ongeveer drie weken in een gebied bent”, zegt Van der Putten.

Volgens Van der Putten is de prijs het wel waard. “Het is zo een unieke ervaring om in de bergen op wintersport te gaan. Je beleeft echt het plezier in de bergen met de wind die in je gezicht komt op het moment dat je bochten aan het maken bent. Dat heb je hier natuurlijk niet, en dat zal denk ik nog steeds wel de prijs waard zijn.”

De Nederlandse Melissa Peperkamp heeft bij de dames de Europa Cup op beide dagen gewonnen. Bij de heren won Kirkhus Oyvind de eerste dag namens Noorwegen en Fricz Botond Istvan won namens Hongarije de prijs op de tweede dag.

Voor het eerst verschenen op YouNews3

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: