Meest gestreamde nummers en artiesten

Streamen, downloaden of livemuziek, het afgelopen decennium is er heel veel geluisterd. Zanger Jens Noordeloos en gitarist Rick Ernste geven ons een kijkje in de bekendste nummers van 2019 en meer. Sommige van deze internationale nummers zitten zelfs in een ander jasje.  

Tijdens de uitzending introduceren de muzikanten de muziek tijdens een korte mash-up. De nummers zijn zorgvuldig gekozen. Zo beginnen ze met Arcade, weliswaar van een Nederlandse artiest, maar vanwege de overwinning op het Eurosongfestival niet weg te denken bij de muziek van 2019. Als tweede nummer is er gekozen voor Sunflower, van de Amerikaanse zanger Post Malone. De zanger, bekend van Circles, is met al z’n hits bij elkaar wereldwijd het meest geluisterd op Spotify. Het volgende nummer is SOS, van de inmiddels overleden Zweedse dj en muziekproducent, Avicii. Ariana Grande, die op de vierde plek staat van meest gestreamde vrouwelijke artiest van het decennium, komt hierna met haar nummer Thank u, next. Het meest gestreamde album gaat dit jaar voor het eerst naar een vrouw, en dat is natuurlijk niemand minder dan Billie Eilish. De nummers van haar album, When we all fall asleep, where do we go?, werden ruim zes miljard keer beluisterd. Haar nummer, Bad guy, dat op nummer twee staat van meest gestreamde tracks heeft zo een plekje verdient in de mash-up. De populairste artiest van de afgelopen 10 jaar is rapper Drake, en met zijn nummer God’s Plan is hij de voorlaatste in de mash-up. De afsluiter is Ed Sheeran met Shape of You. Dit is weliswaar een ouder nummer, maar zowel in Nederland als wereldwijd staat die hit op nummer één. Het is dan ook het meest gestreamde liedje van het decennium.

Na een aantal quizvragen komen de artiesten weer in beeld. Ze spelen twee mixen, waarvan de tekst van een liedje gezongen wordt op de melodie van een ander nummer. Hierop volgt dan de vraag, “Welke twee nummers zijn er te horen?” Voor de eerste mix speelt Rick (20) Señorita, van Shawn Mendes en Camila Cabello. Dit nummer was de meest gestreamde zomerhit van 2019. Jens (19) zingt hierop de tekst van het nummer Dance Monkey, van Tones and I. Dit nummer heeft meerdere records verbroken. Met dit nummer is Tones and I de eerste vrouwelijke artiest die zo lang op de eerste plek staat van de Official Singles Chart.

Voor de tweede mix is gekozen voor de melodie van de langst genoteerde nummer 1-hit aller tijden, Old Town Road van Lil Nas X. In de media wordt dit nummer ook wel omschreven als een symbool van 2019. De tekst die op dit nummer gezongen wordt is Circles van Post Malone.

Voor het eerst verschenen op YouNews3

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: