Brett Eldredge – Sunday Drive

Waardering: 8 uit 10.

Brett Eldredge heeft zijn vijfde album Sunday Drive uitgebracht. De weg naar deze plaat was een zware en persoonlijke route voor Eldredge. Sinds zijn zelfgetitelde album uit 2017 heeft de countryzanger alles veranderd wat de fans dachten te weten over hem. Eldregde heeft afscheid genomen van moderne vanzelfsprekendheden en heeft dit album geproduceerd met een oude gsm, een polaroidcamera en een notitieboekje. Maar wat is hiervan het resultaat?

De singer-songwriter opent zijn album met Where the Heart Is. Deze track, die al eerder was uitgebracht, is een emotioneel begin voor de twaalf nummers. De akoestische gitaar zorgt er met het langzame tempo voor dat Eldredge volledig centraal staat. Tijdens dit begin van zijn zoektocht zingt hij: ‘Lookin’ for something’ true / And I believe that I might find it / Maybe I’ll find it in you’. Eldredge laat zich hier op een nieuwe manier horen. Hij legt zijn ziel bloot in ieder woord.

Als de tranen zijn gedroogd zingt Eldredge tijdens The One You Need verder over een steun en toeverlaat zijn voor iemand anders. Dit nummer, dat net zo prachtig als fragiel is, laat horen dat de zanger een hele andere kant op gaat dan we gewend zijn. De hitlijst-vriendelijke nummers waar Eldredge zijn carrière op gebouwd heeft maken plaats voor een nieuwe sound. Samen met producers Ian Fitchuk en Daniel Tashian is Eldredge uit zijn comfortzone gestapt. ‘Er was veel zelfbewustzijn voor nodig om uiteindelijk te beseffen dat ik meer in me heb en dat ik een stap verder moet gaan’, zegt de countryzanger.

Magnolia is het meest countryachtige nummer van dit album. Het tempo wordt verhoogd voordat het ongelofelijke Crowd My Mind wordt gestart. Deze track is een zekere highlight van dit album. Terwijl Eldredge zingt dat het soms onmogelijk is om iemand uit zijn hoofd te krijgen geeft de piano het nummer een jazzy gevoel. Zijn vocals klinken op dit nummer het beste van de hele plaat. Crowd My Mind is misschien Eldredge’s beste track tot nu toe.

De titeltrack Sunday Drive is een nummer dat Eldredge niet zelf heeft geschreven. Hij vond dat het lied sterk tot hem sprak en heeft ervoor gekozen om het toe te voegen aan deze plaat. Hij zingt over de kleine dingen in het leven en hoe belangrijk het is om die te waarderen. ‘It’s the ordinary things that means so much / That’s where I learned it all, from them / To fight, to love, to laugh again’.

Tijdens het slotnummer Paris, Illinois realiseert de zanger zich dat alles wat hij zocht in zijn geboorteplaats te vinden is. Het brengt de zoektocht naar een mooi einde. De moraal van zijn verhaal is dat je vaak dichter bij huis moet kijken om te vinden wat je zoekt.

Dit album is het resultaat van een artiest die heel veel heeft gehad aan zijn zoektocht naar geluk en betekenis. Ieder lied is op zichzelf een overwinning. Het complete plaatje van dit album zal veel luisteraars diep raken. Eldredge staat erom bekend dat hij een romanticus is, maar Sunday Drive gaat om de romantiek van de ziel, en niet van het hart.

Voor het eerst verschenen op Nieuweplaat.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: