Dirty Projectors – Flight Tower

Waardering: 6 uit 10.

Dirty Projectors wil in 2020 vijf ep’s uitbrengen, waarop steeds een ander bandlid de zang voor zijn of haar rekening zal nemen. In maart konden fans al luisteren naar Maia Friedman en nu is het de buurt aan Felicia Douglass. Deze dames zingen normaal op de achtergrond mee.

De ep bestaat uit vier nummers, waarvan de eerste twee al eerder zijn uitgebracht. Veel nieuw materiaal is er dus niet. De tien minuutjes waaien voorbij en er blijft maar weinig hangen. Het al eerder uitgebrachte Inner World opent de ep en legt de lat hoog. Alles aan dit nummer klopt, maar de rest van de plaat is wat minder. Op hun Instagram vertelt Douglass dat ze hoopt dat dit nummer rust en troost kan bieden in deze chaotische tijden. Naast het zingen heeft Douglass alle tracks van deze plaat samen met Dave Longstreth geschreven.

De band brengt de ep een dag eerder dan gepland uit. ‘Onze tijd hier is kort en iedere dag is kostbaar. Black Lives Matter. Geen geld meer naar de politie’, zegt Dirty Projectors op Twitter. Samen met de plaat hebben ze ook een muziekvideo voor Self Design uitgebracht. Nadat Friedman iedereen blij verrastte met haar stem in maart, is het voor Douglass lastig om dat te evenaren. Ze is een goede zangeres, maar mist een beetje dat frontmaningrediënt dat Friedman liet zien. De b-kant van Flight Tower doet denken aan Windows Open. Meer van hetzelfde waar kop noch staart aan te vinden is.

Windows Open en Flight Tower zijn dus de eerste twee ep’s in een serie van vijf. De bandleden wisselen bij de eerste vier steeds van zanger om vervolgens refreinen te delen op de laatste plaat. Naast Friedman en Douglass kunnen fans nog uitkijken naar Dave Longstreth en Kristin Slipp. Het idee is leuk, maar de bandleden zijn individueel niet allemaal even geschikt als lead. Dirty Projectors kan zich beter eerst focussen op kwaliteit in plaats van kwantiteit.

Voor het eerst verschenen op Nieuweplaat.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: