Gordi – Our Two Skins

Waardering: 7.5 uit 10.

Na een paar meer dan geslaagde singles laat Gordi haar tweede album Our Two Skins nu in het geheel horen. Na haar debuutalbum Reservoir ging de zangeres Sophie Payten terug naar school om haar diploma voor geneeskunde te halen. Nu ze zich weer focust op de muziek keert de folkzangeres terug naar de essentie met deze tweede plaat. Our Two Skins heeft Gordi samen geproduceerd met de producers Zach Hanson en Chris Messina.

Het album is opgenomen in Gordi’s geboorteplaats, Canowindra, op de boerderij van haar ouders. Naast de strak geproduceerde folk die iedereen van Gordi kent laat ze zien dat ze ook een persoonlijke kant heeft. De 27-jarige heeft voor dit album haar inspiratie gehaald uit de breuk van een lange relatie. Aeroplane Bathroom is de opening van het album. De track van bijna zes minuten is heel rustig, maar daarmee wel aan de lange kant. Dit nummer wordt gevolgd door Unready, een ode aan haar grootmoeder. Het lied is anders dan de rest van de plaat. Het brengt de twee werelden van Reservoir en Our Two Skins bij elkaar. De intro van dit lied is indrukwekkend en legt de lat hoog voor de rest van het album. Haar stem in combinatie met de drums bouwt spanning op naar het refrein.

In dit album gebruikt Gordi veel geluiden uit het dagelijks leven. De plaat is geboren uit een tijd van zelfquarantaine en social distancing. Het verhaal dat het album vertelt is daardoor ontzettend herkenbaar. Our Two Skins zit vol met persoonlijke verhalen. Thema’s als het overlijden van een dierbare, het krijgen van een nieuwe relatie en het herontdekken van jezelf worden een voor een besproken in dit waanzinnige album.

Het hart van het album bestaat uit twee ballades, Volcanic en Radiator. De titel van het album is ontstaan door de tekst van Radiator. Gordi zingt in dat nummer over de warmte van ‘our two skins’. Radiator geeft heel mooi weer hoe intiem het album is. Deze nummers horen bij elkaar. De piano die in Volcanic opkomt gaat verder in Radiator. In Limits praat Gordi over liefdesverdriet in de keuken. Ze heeft het over mensen waar je meteen een klik mee kunt hebben, alsof je ze je hele leven al kent. De stem van de Australische treedt bij Free Association op de voorgrond, ondersteund door zachte drums.

‘Ik heb de laatste acht jaar zowel muziek als geneeskunde gedaan. Het is heel fijn om me alleen te kunnen focussen op muziek’, vertelt Gordi. Ze is gestopt met haar baan als dokter voor dit nieuwe album. Our Two Skins is een album vol emoties. Het is een plaat waarbij je sommige nummers twee keer zult moeten beluisteren, maar als de boodschap eenmaal overgebracht is, laat Gordi je sprakeloos achter.

Voor het eerst verschenen op Nieuweplaat.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: