Larkin Poe – self made man

Waardering: 7.5 uit 10.

De zussen zijn bekend van The Lovell Sisters, maar nadat Jessica Lovell de groep verliet gingen Megan en Rebecca samen verder als Larkin Poe. Self Made Man, hun vijfde album, valt niet te vergelijken met hun eerdere materiaal. De zussen laten hun countryroots achter met deze stevige southern- en poprock.

Deze powervrouwen beginnen het album met de track She’s A Self Made Man, dat al eerder werd uitgebracht. Met dit nummer laten de dames meteen zien dat ze bijna alle instrumenten zelf bespelen. Op deze plaat neemt Rebecca alle gitaren, toetsen en klarinet voor haar rekening, terwijl haar oudere zus de analoge synthesizers laat gieren. De bas- en drumlijntjes die soms te horen zijn worden toegevoegd door Kevin McGowan en Tarka Layman.

Tien jaar geleden besloten Megan en Rebecca om samen verder te gaan. Larkin Poe is nu vijf albums verder. Ze noemden zichzelf naar een over-over-over-grootvader. ‘Omdat Megan en ik zussen zijn, vonden we het belangrijk om een naam te kiezen met dezelfde vertrouwde betekenis’, vertelt Rebecca in een interview.

De meedogenloze power van hun eerste track houden ze vast bij Holy Ghost Fire en Keep Diggin’, waarbij vooral die laatste meer een popvibe heeft. Zowel in de muziekvideo’s als alleen de audio laten de zussen aan alle kanten merken dat ze er plezier in hebben. De dames werken samen met gitarist Tyler Bryant op de track Back Down South. Ze willen met dit nummer de oorsprong van de rock-‘n-roll eren, samen met de invloed die Southern muzikanten hebben gehad. ‘We zijn trots om een deel te zijn van een nieuwe generatie van artiesten die voortbouwen op de fundamenten die zijn gelegd door talloze pioniers in Amerika’, vertelt Larkin Poe.

Het muzikale brein achter het singer-songwriters duo is Rebecca. Ze noemt zichzelf een spraakwaterval, die vervolgens alles vertaalt naar nummers. De bijdrage van Megan kan gezien worden als beperkt. In muziekvideo’s straalt ze niet altijd dezelfde power uit als haar jongere zusje maar de lapsteel gitaar is haar sterke troef. De zussen hebben al meerdere keren erkenning gekregen voor hun southern rock. Hun vorige album, Venom & Faith, was dit jaar genomineerd voor de Grammy Award for Best Contemporary Blues Album. In 2017 kreeg het duo de Blues Music Award, voor hun album Peach. 

Het slotnummer Easy Street heeft een duidelijke countrysound. De track heeft dan ook veel weg van Take Me Home, van John Denver. Het diverse album laat echt zien wat de zussen in hun mars hebben, maar Easy Street is het enige nummer waarop de countryroots van de zussen nog even te horen zijn.

Voor het eerst verschenen op Nieuweplaat.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: