Rhijnauwen – Utrecht

Deze week ben ik begonnen met mijn minor Fotojournalistiek en Beeldredactie. Voor mijn eerste opdracht ging ik op pad langs de Kromme Rijn in Utrecht. In de buurt van deze rivier, en op loopafstand van de Uithof, ligt het prachtige landgoed Rhijnauwen. Dit landgoed kent een lange geschiedenis. Het heeft veel verschillende eigenaren gehad (onder anderen Lodewijk Napoleon) en met name het Fort bij Rhijnauwen heeft een belangrijke rol gespeeld in tijden van oorlog. Zo gebruikte de Duitsers het eerst als munitieplaats en vanaf 1942 als executieplaats. 

Mensen kunnen nog steeds de bunkers zien en langs de tankversperring lopen, die in 2019 is gerestaureerd. De twee versperringen zijn nooit echt gebruikt, in ieder geval niet waar ze voor bedoeld zijn. In 1914-1918 kwam er geen oorlog en toen het Duitse leger in 1940 aankwam was de capitulatie al een feit. 

Naast de rijke geschiedenis staat het landgoed tegenwoordig bekend om zijn fantastische omgeving. Fort bij Rhijnauwen is alleen te bezoeken met een rondleiding, maar de mooie paden daaromheen zijn voor iedereen toegankelijk. Mede door het mooie weer van afgelopen woensdag komen onderstaande foto’s goed tot hun recht. 

De foto’s gaan automatisch verder maar door te drukken op te pijltjes is het mogelijk om handmatig te navigeren. 

Beelden: Willemijn Gigase

Voor het eerst verschenen op willemijngigase.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: