Wayward Son – Rainbow Rowell

Waardering: 1.5 uit 5.

Aangezien ik iedere woensdag een recensie publiceer is dat deze week niet anders. Toch is het wat aan de late kant en heb ik daarom gekozen voor een verhaal waar ik niet veel woorden aan vuil wil maken. 

Carry On 
Wayward Son is het vervolg van Carry On, een supersterk verhaal dat elementen uit twee van mijn favoriete series combineert: Harry Potter en Twilight. In Carry On volgen wij Simon Snow, een magiër die de meeste al kennen van Fangirl. In Carry On wist Rowell je vanaf de eerste bladzijde mee te nemen in een fascinerende wereld. Het was humoristisch, spanned en romantisch. De magie samen met het verhaal van de populaire vampier hield mij in zijn greep. Aan het einde van dit eerste deel zat er maar één ding op: ik moest deel twee hebben. 

Fanfiction? 
Wayward Son lijkt op de fanfiction van iemand die pas begonnen is met schrijven. In dit deel verloor ik mijn liefde voor Simon en Baz. Simon is haast onuitstaanbaar en communiceert niet met zijn vriend Baz. Waar de liefde in het eerste deel soms overdreven was zitten ze in Wayward Son al in een zwaar vaarwater. Deze karakterwisseling zou ik door de vingers zien als het verhaal niet heel traag verliep. Tegen het einde aan wordt het verhaal wat sterker. Wayward Son geeft het gevoel dat Rowell begonnen is met schrijven en achteraf vergeten is om haar eerste pagina’s te editen.

Conclusie 
Online zijn de meningen heel erg verdeelt. Zo zijn er recensies die dit deel ophemelen en andere hebben het niet uit kunnen lezen. Als je Carry On leuk vond kun je dit boek zeker oppakken, op eigen risico. Ik kwam heel moeilijk door dit boek heen en heb hem vaker neer moeten leggen met het idee dat Carry On beter af was zonder vervolg. Ik hoop dat het derde deel veel goedmaakt. Ik zal er in ieder geval met minder enthousiasme en lage verwachtingen aan beginnen. Wayward Son heeft wel een mooie kaft (zelfs drie, kies je favoriet!) en geeft ons toch een of twee van die gewilde Simon en Baz momenten.  

Voor het eerst verschenen op willemijngigase.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: