The Sun is also a Star – Nicola Yoon

Waardering: 3 uit 5.

Natasha komt oorspronkelijk uit Jamaica. In het begin van het boek kom je erachter dat ze samen met haar familie Amerika uit zal worden gezet. De kans is klein dat ze daar verandering in kan brengen, maar toch doet ze haar best om te blijven. Tijdens haar laatste dag in New York ontmoet ze Daniel, een jongen met een Koreaanse afkomst. Hij moet zich van zijn ouders aanmelden voor de universiteit. De twee hebben maar een dag te tijd om elkaar te leren kennen. Kunnen ze elkaar helpen? 

The Sun is also a Star 
Jamaicaans-Amerikaanse auteur Nicola Yoon is bekend door haar debuut, Everything, Everything (Alles wat je lief is). Beide boeken zijn ondertussen succesvol verfilmd. The Sun is also a Star is een verhaal over twee jongeren die geen kant meer op kunnen. De een moet het land verlaten en de ander wordt gedwongen een andere carrière te kiezen dan waar zijn passie ligt. 

Personages 
Natasha en Daniel zijn twee goed geschreven personages. Ze zijn divers, interessant en maken een groei door in dit boek dat nog niet eens 48 uur beschrijft. Je gaat dan ook kort met ze op reis en zo leest het ook. Het is een page-turner. De schrijfstijl is snel en makkelijk om te volgen. Yoon heeft personages in het leven geroepen met een rijke achtergrond. De cultuur is interessant. Je leert de familieleden ook kennen, net als voorbijgangers, maar Natascha en Daniel zijn duidelijk het middelpunt van het verhaal. 

Conclusie 
Het verhaal is… prima. Het is een simpel verhaal. Het is mooi geschreven en zeker emotioneel. Het was niet geschikt voor het grote scherm, de film is niet spannend, interessant of indrukwekkend. Het romantische deel wist het niet de redden. Dit doet echter niks af van het boek. Het is een leuk verhaal dat je snel uitleest op een mooie herfstdag als het buiten regent. Als je een fan bent van romantiek en op zoek bent naar een simpel verhaal om even ergens anders aan te denken: The Sun is also a Star is ook in het Nederlands verkrijgbaar!

Voor het eerst verschenen op willemijngigase.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: