Bram Tackenberg

Bram Tackenberg is een beeldend kunstenaar die in 2014 begon met zijn serie ‘De Woonkamers’. Tijdens de coronacrisis heeft hij creatieve manieren bedacht om de kunst toch beschikbaar te kunnen maken voor het grote publiek. Musea, bioscopen en theaters gingen dicht. Tackenberg maakte hier gebruik van door zijn serie in het eerste coronamuseum van Nederland tentoon te stellen.

Maar niet iedereen heeft een manier kunnen vinden om zijn brood te verdienen. De coronacrisis heeft de afgelopen maanden veel veranderd. Veel mensen hebben hun beroep niet kunnen uitoefenen en geen plan B kunnen vinden. “Het heeft de invloed van de kunstsector, denk ik, kleiner gemaakt”, vertelt Tackenberg. “Ik hoop dat het geen nekslag is. De kunstsector heeft natuurlijk vaker problemen gekend, maar ik hoor nu ook van heel veel mensen dat ze erover nadenken om zich om te scholen. Ik hoop dat ze iets kunnen doen om de schade te beperken en er weer bovenop te komen.”

Voor de hele grafiek, zie: https://localfocuswidgets.net/5f3559fb14053 

Bovenstaande grafiek laat zien dat de meerderheid van alle mensen die in de kunstsector werken gelukkig nog niet overweegt om zich om te laten scholen. Toch overweegt bijna een derde van alle gevraagden het wel. Heel veel vanzelfsprekendheden in deze sector zijn niet meer mogelijk. “De crisis heeft de kunstsector veranderd, misschien blijvend”, aldus Tackenberg.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: