De geschiedenis van ‘De Woonkamers’

In 2014 begon Tackenberg met zijn serie ‘De Woonkamers’. Vijf jaar later is hij nog steeds bezig. Hij reist het hele land door om mensen in hun eigen woonkamer te fotograferen. Hij fotografeert altijd naar buiten toe. Op deze manier combineert hij de buitenomgeving met het interieur. Op zijn website beschrijft Tackenberg zijn werkwijze als een directe, onverbloemde manier van kijken. Dit resulteert in krachtige en tegelijk kwetsbare portretten. “Het ontleden als wel het samenvoegen van de mens en zijn omgeving is in mijn projecten een terugkerend thema.”

“Ik selecteer niet, ik fotografeer echt iedereen. Het is fotografie op een manier dat alles aan elkaar verbindt. Ik vind het ook heel dapper dat die mensen zo voor de camera staan. Ze geven een kijkje in hun leven”, zegt Tackenberg. “Door zonder oordeel te kijken en de mensen te portretteren, wordt iedereen op gelijke en waardige wijze vastgelegd.”

Toen de anderhalvemetersamenleving een feit werd sloot de tentoonstelling van Tackenberg naadloos aan op de situatie in Nederland. De wereldwijde lockdown heeft het een extra dimensie gegeven. Op de website van Tackenberg staat dat de woonkamerportretten van Tackenberg de vraag oproepen met wie van onze naasten wij op de foto mogen staan, zonder die scheidende anderhalve meter afstand. “Voor het virus zijn we allemaal gelijk”, aldus Tackenberg.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: