Ruud Verwijk

Ruud Verwijk is de gitarist van Pink Project, een Nederlandse Pink Floyd-tributeband. Naast het gitaarspelen zingt hij en verzorgt hij het management van de band. Deze band, die al ruim 25 jaar bestaat, heeft zich door de coronacrisis heel erg moeten aanpassen.

In het onderstaande audio fragment vertelt Verwijk wat voor effect de coronacrisis heeft gehad voor Pink Project en hoe de bandleden naar de toekomst kijken.

Maar liefst zestien optredens kwamen dus te vervallen. Een deel van deze optredens zijn verplaatst naar het volgende seizoen. “De omstandigheden zijn helaas nog steeds zo onzeker dat het niet duidelijk is in wat voor vorm deze optredens zullen plaatsvinden”, vertelt Verwijk.

Voor de hele grafiek, zie: https://localfocuswidgets.net/5f355b94d1671

Maar liefst 39% van alle optredens binnen de kunstsector zijn uitgesteld tot 2021. Gelukkig heeft Pink Project de afgelopen maanden gebruik kunnen maken van liveshows. Via platformen als Facebook en YouTube hebben ze op deze manier toch contact kunnen houden met hun publiek. “Ondanks alle onzekerheden moet je wel blijven plannen. Je moet daar door de maatregelen alleen creatief mee omgaan”, aldus Verwijk.

Maar niet iedereen kon terugvallen op liveshows. Veel beroepen zijn volledig afhankelijk van de sector en vooral de activiteiten die daarbij komen kijken. “Zij gaan het heel moeilijk krijgen”, vertelt Verwijk, “Als er een tweede golf komt dan zijn er zoveel onzekerheden voor de toekomst dat men zich af moet vragen in hoeverre dat soort bedrijven nog kunnen overleven.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: