Meghan Trainor – A Very Trainor Christmas

Waardering: 5.5 uit 10.

Kerst begint vroeg dit jaar! Meghan Trainor slaat Halloween over met haar nieuwe album A Very Trainor Christmas. De zangeres, die zelf vlak voor kerst geboren is, droomde al jaren van het uitbrengen van een kerstalbum. Toch is het geen plaat vol klassieke kersthits om de komende winter wat licht te brengen.

Voor Trainor is dit wel een heel bijzonder album. Op A Very Trainor Christmas heeft de zangeres met meerdere familieleden gewerkt. Naast de bekende nummers, zoals It’s Beginning To Look A Lot Like Christmas en Last Christmas, staan er zes nieuwe tracks op, waaronder de eerder uitgebrachte My Kind of PresentDeze track, de opening van het album, heeft ze samen geschreven met haar broers Ryan en Justin Trainor.

‘Do you recall/ The most famous reindeer of all?’ Wie kent hem niet? Rudolph the Red-Nosed Reindeer gezongen door Meghan en haar neefjes en nichtje Jayden, Marcus Toney en Jenna. Met de bekende kerstliedjes kun je bijna niet in de fout gaan. Haar covers zijn leuk en brengen je in de goede kerstsfeer, maar wat haar eigen tracks betreft… Ze had het beter bij de klassiekers kunnen laten.

‘Liedjes met mijn familie zijn net permanente herinneringen die ik de hele tijd opnieuw kan afspelen’, vertelt de zangeres in een statement. De nummers, die voor haar een grote betekenis hebben, werken niet goed voor luisteraars buiten haar familie. Het publiek is niet geïnteresseerd in nieuwe kerstmuziek en dan al helemaal niet deze. De mensen willen goed geproduceerde muziek. Luister maar naar kerstplaten van Carrie Underwoord en Dolly Parton; zij begrepen het wel.

Naast haar kerstalbum heeft Trainor meer nieuws; ze is zwanger! De zangeres, die droomt van een huis vol met kinderen, is samen met haar man Daryl Sabara in verwachting van haar eerste kindje. Misschien dat dit haar inspireerde om met haar familie de studio in te duiken. Met haar vader, de pianist Gary Trainor, heeft ze een aardige versie van Have Yourself A Merry Little Christmas te pakken.

Earth, Wind & Fire zijn te horen op Holidays en als Family Guy-maker Seth MacFarlene zich toevoegt bij White Christmas vergeef en vergeet je bijna Trainor’s hoge dromen. Helaas is A Very Trainor Chistmas gevuld met onbekende nummers die niet aanslaan. Ze mist alleen genoeg goed geproduceerde klassiekers om zich te onderscheiden van andere holiday albums. Naast de timing (een kerstalbum op de vooravond van Halloween!) zijn deze nummers ook wat ondoordacht.

Eerder verschenen op Nieuweplaat.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: