Day 21 – Kass Morgan

Waardering: 3 uit 5.

De 100 jongeren zijn al drie weken op de aarde. Ze zijn niet alleen en de voorraden raken op. Als ze moeilijk aan voedsel komen krijgen een paar pubers ook nog last van een ziekte. Wells probeert de groep bij elkaar te houden, terwijl Bellamy en Clarke Octavia zoeken. Ondertussen moet Glass op het ruimteschip proberen te overleven. 

De verschillen tussen de boeken en de gelijknamige tv-serie zijn enorm. Je kunt ze dus ook beter niet met elkaar vergelijken. In het eerste deel kom je al veel te weten over Wells, Clarke, Bellamy en Glass. Blijkbaar weten we nog niet alles; in Day 21 komen een aantal geheimen aan het licht. Het boek zit vol met flashbacks waar nog veel van te leren is. De verhaallijnen van de jongeren zijn verweven met elkaar en de verbanden worden steeds duidelijker. De personages hebben een lang verleden en de puzzelstukjes vallen langzaam op hun plaats. 

Geschiedenis 
Dit deel gaat dieper in op de geschiedenis van de kolonie in de ruimte en wat er precies gebeurd is. De kanselier heeft veel geheim gehouden, maar de 100 komen hier achter. Je wil blijven lezen naarmate je meer te weten komt. 

“Being a leader sometimes meant doing what you knew was right, even if it made you unpopular.” 

Kass Morgan

Spanning
De spanningsboog is anders dan in het eerste deel. The 100 eindigt met een grote cliffhanger, maar Day 21 gaat hier niet meteen op door. Het begin is wat rustiger. Uiteindelijk komt de spanning wel terug en met name het einde is een en al spektakel. Day 21 legt de focus vooral op het verleden van de personages. Het laat zien hoe dit het heden heeft beïnvloed en ontrafelt het mysterie rondom de aarde en het ruimteschip. Het is een mooi vervolg op The 100 en het is een mooie toevoeging als je de serie graag kijkt. 

Voor het eerst verschenen op willemijngigase.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: