CEHRYL – TIME MACHINE

Waardering: 7 uit 10.

Singer-songwriter Cheryl Chow, aka Cehryl, is al bezig met het schrijven van nummers en het maken van muziek sinds ze negen jaar oud was. Geboren en getogen in Hong Kong is die cultuur in haar tracks te horen. Voor haar debuutalbum Slow Motion is ze verhuisd naar Los Angeles, maar daarna ging ze weer terug naar haar geboorteplaats. Hier heeft ze haar nieuwe korte plaat Time Machine opgenomen.

Het openingsnummer Philadelphia is een nostalgische track over oude relaties waar ze dankbaar voor is. De piano komt mooi boven haar stem uit als ze zingt over haar tijd in de stad. Dit nummer dient als metafoor voor die tijd en alles dat daarbij hoort. Wat op deze track te horen is houdt Cehryl de hele plaat vast, een soort betoverende uitnodiging om met haar mee te dromen. Met de twee pas gereleasde muziekvideo’s van zowel Philadelphia als Outside the party, inside the dream neemt ze de kijker mee in een tijdscapsule van bijzondere herinneringen.

Niet altijd even goed te verstaan, maar het gevoel verlaat je vanaf de eerste noot niet meer. Sinds 2016 is Cehryl niet alleen gegroeid als artiest, maar ook als persoon. ‘Ik zou zeggen dat wat betreft de tekst ik, hopelijk, eerlijker tegenover mezelf ben geworden. Wat minder mooie woorden en wat meer persoonlijke verhalen.’

In het nummer Angels (Emily) zet ze alles op het spel. ‘What have I got to do to reach angels/ What have I got to give to turn the tables?’ Dankzij haar stille stem en mooie tonen is het een heel kwetsbaar nummer. Het lied komt een beetje onaf over, maar dit zorgt ervoor dat luisteraars hun eigen invulling kunnen geven aan het einde. ‘Dit nummer gaat over het vage gevoel dat je ergens naartoe reikt, smekend’, vertelt de zangeres.

Time Machine is een letterlijke greep uit het leven van de zangeres. Het is geboren uit een tijd van herinneringen ophalen en reflecteren. Die nostalgie is te proeven, net zoals de nodige wensen en berouw. De manier waarop de instrumenten zijn ingezet om haar stem te ondersteunen geeft dit album wat zweverigs; alsof ze inderdaad aan het dagdromen is en ons daarin wil meenemen.

Eerder verschenen op Nieuweplaat.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: