TWO FEET – MAX MACO IS DEAD RIGHT?

Waardering: 7.5 uit 10.

Dat het niet zo lekker gaat met Two Feet is al een tijdje bekend. Die mentale strijd is de inspiratie geweest voor zijn nieuwe plaat Max Maco is Dead Right?. Bekend van nummers als Go Fuck Yourself en I Feel Like I’m Drowning brengt Two Feet nu turbulentere muziek uit. Bijna een jaar na zijn debuutalbum Pink is deze nieuwe plaat meer doordacht. Alle obstakels en ups and downs van de afgelopen jaren hebben geleid tot zijn beste werk tot nu toe.

Het personage Max Maco is geboren in een droom van Two Feet, aka Zachary William “Bill” Dess. Two Feet weet als geen ander hoe hij zijn leven kan gebruiken voor zijn passie en schuift dan ook niks onder stoelen of banken. Het openingsnummer Hi I’m Max Maco is een mooie opening voor het album, door de tekst: ‘I always have a lot of things to say/ There are things that I don’t remember/ People treat me like I’m famous/ And then give me fake money.’ Nadat hij even zonder platenlabel zat, heeft Two Feet een indrukwekkend team bij elkaar gesprokkeld voor Max Maco is Dead Right?. Met onder anderen John Feldmann (Blink182, Panic! At The Disco), Geoffrey Hufford en Andrew Luce, die sommige tracks mede geproduceerd hebben.

Dit rockalbum is gevuld met elektrische effecten en een goede productie, maar het draait om het verhaal. De tracks smelten samen en geven het gevoel dat je naar een boek luistert. De single Never Enough dient daarnaast als dansnummer. Het laat Max Maco’s extraverte kant zien. Maco heeft een groot sociaal leven en deze track geeft daar een kijkje in.

Zoals hij de inspiratie voor Max Maco uit zijn mentale strijd heeft gehaald, is het geluid op het album geïnspireerd door Two Feets jeugd. Over het algemeen hoor je de muzikale invloed van New York City, zijn geboorteplaats. Op Flatline hoor je echter Two Feets waardering voor de Latijnse cultuur. De track Think I’m Crazy is erg catchy. Two Feet zingt hier dat hij denkt dat hij de laatste tijd gek is: ‘Everything is hazy/ Everything and anything I ever wanna do/ I think I’m crazy, lately/ Feeling like I’m faded/ Everywhere I go.’ Ieder nummer leidt zijn eigen leven, maar Two Feet’s stijl is overal te horen en zorgt voor een mooi geheel.

Two Feet is van mening dat Max Maco is Dead Right? zijn beste album is, ondanks het feit dat er dit jaar nóg een album uit moet komen. Nu heeft hij nog niet veel platen om uit te kiezen, maar er valt niet omheen te draaien: dit is zeker zijn beste werk tot nu toe. Het karakter dat de muzikant heeft gemaakt, komt op deze plaat echt tot leven. Door het sterke verhaal voelt het als een luisterboek dat je moeiteloos vaker kan opzetten.

Eerder verschenen op Nieuweplaat.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: