A Vow So Bold and Deadly – Brigid Kemmerer

Waardering: 4 uit 5.

De laatste slag

Het gaat niet goed in Emberfall. Het volk is verdeeld tussen mensen die achter Rhen staan en zij die opnieuw willen beginnen met Grey, de ware troonopvolger. Grey heeft beloofd om twee maanden te wachten voordat hij de aanval tegen zijn broer Rhen inzet. In de tussentijd heeft Rhen iedereen weggeduwt, zelfs Harper. Zij probeert iedereen te helpen en een gulden middenweg te vinden op weg naar vrede. 

Tegelijkertijd heeft Lia Mara het moeilijk. Ze wil het land niet leiden zoals haar moeder dat heeft gedaan, maar merkt dat het niet meevalt om een goedaardige koningin te spelen. Haar zus en een aantal onderdanen vinden haar te slap en zwak. Daarnaast is het volk kwaad. Na jaren vrij geweest te zijn van magie, loopt ze nu haast hand in hand met een magische prins. Grey’s deadline komt dichterbij en liefde en loyaliteit wordt op de proef gesteld in dit laatste deel van de Cursebreaker serie. 

Brigid Kemmerer
Na het eerste deel, A Curse So Dark And Lonelywaren de meeste al verkocht. Dit magische verhaal, met een knipoog naar Belle en het beest, stond al snel op het lijstje van fans van sprookjes, spanning en magie. Brigid Kemmerer heeft die sfeer mooi door kunnen trekken naar het tweede deel, A Heart So Fierce and Broken, waar we vanuit een ander perspectief de wereld in konden duiken. Ze nam wat meer afscheid van het bekende sprookje en ging haar eigen weg. Kemmerers geweldige schrijfstijl en indrukwekkende fantasie zorgen voor een trilogie die menigeen vaker op zal pakken en een wereld waar je in kunt verdwijnen. 

“He takes my hand and kisses my fingertips. “You know all the ways to make me yield.”

Perspectieven
De vier karakters, die in het verleden de spotlight moesten delen, komen in dit laatste deel allemaal veel aan het woord. Het perspectief wisselt de hele tijd en Kemmerers schrijfstijl blinkt hier echt in uit. Het leest alsof het door vier verschillende mensen is geschreven, maar het vormt alsnog een mooi geheel. De ontwikkeling die de karakters door hebben gemaakt komt sterk naar voren. De wereld is dynamisch en levendig, maar het verhaal heeft vooral een erg goed tempo. 

Realistisch
De karakters maken veel door, maar tegen het einde voelt het nog wat onvoltooid. De fouten die sommige in de loop van het verhaal maken, zijn nog niet vergeven. Het is dan ook een moeilijk verleden om heelhuids van terug te komen. De karakters van Kemmerer zijn lang niet perfect en maken veel fouten, dat maakt het verhaal authentiek en geloofwaardig. De liefde tussen Grey en Lia Mara vult het gat dat de problemen tussen Rhen en Harper achterlaat. Deze zachtere stukken wisselen heel mooi af met de oorlog, ruzie en het gevaar dat nooit ver weg is. Lia Mara’s karakter laat nog wel wat te wensen over. Ze ontwikkelt zichzelf erg weinig en blijft heel afhankelijk van anderen, zelfs in de positie die ze in heeft moeten nemen. 

“I often find comfort in the thought that fate has already drawn a path beyond what seems impossible.” 

Einde
Het is een fijn en goed afgewerkt einde, maar niet alle karakters hebben genoeg aandacht gekregen. Misschien dat Kemmerer ooit nog terugkomt met een spinoff, de ruimte is daar in ieder geval wel voor. Sommige vragen blijven onbeantwoord en het is onduidelijk hoe de toekomst uitziet voor een aantal personages. Hopelijk keert Brigid Kemmerer ooit nog terug naar deze magische wereld, maar tot die tijd kunnen fans genieten van deze trilogie. De eerste twee delen zijn ondertussen in het Nederlands te krijgen. A Vow So Bold and Deadly is begin dit jaar in het Engels uitgekomen, waardoor de vertaling nog op zich laat wachten. 

Voor het eerst verschenen op willemijngigase.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: