The Unhoneymooners – Christina Lauren

Waardering: 5 uit 5.

Ideaal verhaal voor een middag lezen deze zomer  

Haar hele leven heeft Olive Torres het gevoel gehad dat ze de tweeling is die altijd pech heeft. Bij haar loopt altijd alles mis en als het eenmaal de verkeerde kant op gaat valt alles in elkaar. Haar tweeling, Ami, zit juist altijd aan de goede kant van karma. Ze heeft zelfs haar hele trouwdag goedkoop bij elkaar weten te winnen door met meerdere wedstrijdjes mee te doen. Olive vindt maar één ding erger dan haar ongeluk; tijd doorbrengen met haar aartsvijand, Ethan Thomas. 

Maar laat dat nu net de broer zijn van de man die Ami gaat trouwen. Als Ami en haar man niet meer op hun huwelijksreis kunnen zijn Olive en Ethan de enige die kunnen gaan. Niemand wil een gratis reis verspillen en beide gaan ervan uit dat ze elkaar niet veel hoeven te zien. Maui is groot genoeg voor twee, toch? 

Comfort book 
The Unhoneymooners is een heel fijn verhaal om in een middagje te lezen. Of het nu regent buiten of je zit in de zon; dit verhaal houdt je aandacht erbij. Het is vooral erg grappig, naast dat het een romantisch verhaal is. Het zit de twee dertigers niet mee. De obstakels die Olive en Ethan tegenkomen zijn soms wat voorspelbaar en cliché, maar dat wordt snel vergeven door de goede dialogen en slimme grappen. Doordat ze noodgedwongen samen een vakantie vieren en een appartement delen (spoiler: er is maar één bed!) komt de enemies to lovers trope sterk naar voren. 

“Don’t threaten me with a good time” 

Duo 
Fun fact: Christina Lauren is de naam van beste vriendinnen Christina Hobbs en Lauren Billings. Zij schrijven al heel lang samen en zijn bekend door hun Young Adult en Adult Ficition verhalen. Gespecialiseerd in romantiek bestaan hun boeken vooral uit lachen en kussen. Heerlijk dus om er even tussenuit te gaan met een avontuur van dit duo! 

Simpel 
Ondanks dat het een makkelijk boek is om te volgen hoef je niet bang te zijn dat je IQ-punten verloren bent onderweg. De combinatie is precies goed. Daarnaast kun je dit boek gerust in het openbaar vervoer lezen zonder te blozen. Sommige stukken zijn ‘met je ogen rollen’ waardig, maar over het algemeen zit het goed in elkaar. Terwijl Ethan en Olive hun huwelijksreis door liegen kom je erachter dat ze samen een sterk team vormen.  

“Work like a captain, play like a pirate.”

Afwisseling 
The Unhoneymooners is een van die boeken om uit de kast te halen als je even net niet lekker in je vel zit. Het tempo is prettig genoeg om het snel uit te kunnen lezen. Het is een makkelijk verhaal dat ervoor zorgt dat je vrolijk en opgewekt de laatste bladzijde omslaat. Voor fans van romantiek en humor is dit zeker een must read. Tegen het einde aan wordt het iets serieuzer, maar het blijft een schattig verhaal dat deze zomer op je TBR-lijst thuishoort.

Voor het eerst verschenen op willemijngigase.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: