Warcross – Marie Lu

Waardering: 4 uit 5.

Een virtual reality-game komt tot leven 

De virtual reality-game Warcross wordt wereldwijd gespeelt. Het is dan ook veel meer dan een spel; het is een lifestyle. Een manier van leven dat miljoenen spelers over de hele wereld met elkaar verbindt. Het brein erachter is Hideo Tanaka. Op jonge leeftijd heeft hij het spel gemaakt waar onder anderen hacker Emika Chan haar brood mee verdient. Als premiejager spoort ze illegale gokkers op. De concurrentie is echter te groot en het lukt Emika maar amper om haar hoofd boven water te houden. Als ze de internationale Warcross-kampioenschappen hackt verwacht ze gearresteerd te worden, maar Hideo wil haar talenten inzetten. Met een aanbod dat Emika niet kan weigeren stapt ze op het vliegtuig naar Tokyo waar ze een gevaarlijke hacker moet zien te ontmaskeren. Lukt haar dat, of komt ze in een duister complot terecht? 

Reis naar Tokyo 
De schrijfstijl van Marie Lu (bekend van de Legend-trilogie) transporteert je samen met Emika naar Tokyo. De manier van omschrijven en het tempo van het verhaal zorgen ervoor dat je helemaal in het boek verdwijnt. Tijdens het lezen zul je meerdere keren denken dat dit een goede film zou zijn. Nou, we hebben geluk; Warcross krijgt zijn eigen serie! Het concept doet denken aan anime series als Sword Art Online, maar het is een heel uniek verhaal. Het begin blijft wat onduidelijk. Als Emika eenmaal richting haar nieuwe leven gaat krijgt het verhaal een boost en vlieg je er als lezer doorheen. 

“But beauty can make people forgive a thousand cruelties.” 

Personages 
Er zitten redelijk wat personages in Warcross. De belangrijkste is Emika Chen, om haar draait het hele verhaal. Ze is een doorzetter, heeft een moeilijke jeugd gehad en zit nog altijd in de rouw. Het andere hoofdpersonage is Hideo Tanaka. Een jongen met meerdere kanten. In Warcross blijft veel om hem heen nog een mysterie. Komen we pas meer te weten in het tweede en laatste deel, Wildcard

Futuristisch 
Alles is heel futuristisch omschreven. Het spel heeft bijna de hele wereldbevolking in zijn greep. Een leven zonder Warcross is haast ondenkbaar. De details die in deze wereld gaan en de rijkdom aan kleuren waar Marie Lu dit verhaal mee deelt is geweldig. Met name de arena’s uit de game bieden veel mogelijkheden voor het grote scherm. Deze spectaculaire landschappen zullen gamers zeker aanspreken, maar je hoeft geen affiniteit te hebben met gamen om verliefd te worden op deze wereld. 

“What’s the point of freedom if you’re just living in a miserable reality?”

Duologie 
Van begin tot eind heeft Marie Lu de lezer te pakken met haar sterke worldbuilding. De beschrijvende stukken worden afgewisseld met gedetailleerde personages en snelle dialogen. Het is goed te volgen en door de spanning en korte hoofdstukken kunnen mensen zonder affiniteit met games of lezen dit boek makkelijk oppakken. Doordat de puzzelstukjes langzaam op hun plek vallen wil je snel verder lezen om het resultaat te bekijken. Fans van spanning, games, futurisme en een vleugje romantiek moeten dit YA-boek absoluut proberen!

Voor het eerst verschenen op willemijngigase.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: