Better Than The Movies – Lynn Painter

Waardering: 3 uit 5.

Een rom-com over rom-coms

Liz Buxbaum is een jong meisje dat verliefd is op haar moeders collectie van romantische films. Ze ziet het leven door de lens van deze films en heeft na al die jaren haar roze bril nog steeds op. Als haar jeugd crush weer terugverhuist zet ze haar zinnen op hem. Ze weet dat hij na al die jaren nog steeds de ware is, maar hoe zorgt ze ervoor dat hij haar ziet zitten? 

Ze komt met een plan; ze vraagt haar buurjongen Wes om haar te helpen in ruil voor een parkeerplaats waar ze al tijden over ruziën. Ze kon Wes eigenlijk nooit uitstaan, maar langzaamaan komt ze erachter dat hij eigenlijk heel erg meevalt. Als het gala de hoek om komt kijken weet Liz niet meer zeker wie haar prins op het witte paard is. Wordt het een ememies-to-lovers trope, of is het toch een kwestie van liefde op het eerste gezicht? 

Comort book 
Better Than The Movies is een leuk YA contemporary verhaal. Het is makkelijk te volgen, het heeft een snel tempo en houd de draad goed vast. Ieder hoofdstuk begint met een citaat uit een bekende romantische film, zoals Bridget Jones en When Harry Met Sally. Daarnaast verwijst het veel naar populaire pop hoogtepunten, van Taylor Swift tot To All The Boys I’ve Loved Before. Dit alles maakt Better Than The Movies een perfect verhaal als je er even doorheen zit of wanneer je een nostalgische reis door de bekendste rom-coms wil maken. Er zitten veel cliches in en er is niks opmerkelijks aan het verhaal, maar het is alsnog een grappig boek. 

Goed geschreven 
Lynn Painter heeft dit verhaal goed gebracht. De personages zijn erg grappig en de dialogen zijn goed geschreven. Naast de schattige liefde die opbloeit zul je als lezer zeker een aantal keren hardop lachen. Het blijft een oppervlakkig verhaal, maar het verdriet dat Liz met zich meedraagt krijgt een mooi podium. De relatie tussen haar en haar stiefmoeder kan jonge lezers in dezelfde situatie een mooi steuntje in de rug geven. Het gaat Liz niet makkelijk af om deze nieuwe ‘moeder’ in haar leven toe te laten en tegelijkertijd valt het haar zwaar als ze klasgenoten ziet met hun ouders.

Vertederend
Better Than The Movies is een lief, grappig en vertederend boek. Lezers die fan zijn van romantische films zullen heerlijk weg kunnen duiken. Na de laatste pagina zul je Netflix aan willen zetten, met dank aan alle quotes van klassieke rom-soms! Zonder prijzen te winnen voor diepgang gooit dit boek hoge ogen voor een gezellig en emotioneel verhaal. 

Voor het eerst verschenen op willemijngigase.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: