De Tunnel – Anna Woltz

Waardering: 5 uit 5.

Ella is veertien als ze mank loopt na een jaar ziek geweest te zijn. Ze woont in Londen, waar de Duitsers elke nacht bommen laten vallen. Wanneer de excentrieke Quinn op Ella’s pad komt lijkt er meer in het leven te zitten. Als ze vervolgens ook Quinns broer Sebastian ontmoet, weet ze dat zeker. Het groepje van vier wordt compleet gemaakt door Jay, een gespierde jongen die stiekem schuilplekken in de tunnel bezet houdt en verkoopt. Anna Woltz heeft een verhaal geschreven over de machteloosheid van vier jonge mensen. Ze zien hun leven voor hun ogen afbranden, maar zijn zelf pas begonnen met leven. 

Ten eerste is De Tunnel absoluut niet te vergelijken met de meeste oorlogsboeken. Het is een echte jeugdroman; vlot, makkelijk te begrijpen en goed afgewisseld. De zware stukken worden onderbroken met humor, een beetje romantiek en ontzettend interessante personages. Woltz schreef eerder Gips, Alaska en Mijn bijzonder rare week met Tess. Doordat haar boeken in meerdere landen te verkrijgen zijn, is ze haast niet meer te missen.  

Lees de complete recensie op Chicklit.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: