Tokio voor altijd – Emiko Jean

Waardering: 5 uit 5.

Izzy weet niet wie haar vader is. Ze heeft nog nooit wat van hem gehoord en haar moeder wil er weinig over kwijt. Samen met haar beste vriendin Noora gaat ze op onderzoek uit. De ontdekking laat niet lang op zich wachten; haar vader is de kroonprins van Japan! Het nieuws gaat als een lopend vuurtje als Izzy contact zoekt met een kennis van haar ouders. Een week later wordt ze gevraagd om naar het paleis in Japan te gaan, op verzoek van haar vader. De doorgewinterde Amerikaan heeft moeite met de Japanse gebruiken en de media zet de prinses niet in het beste licht. Izzy voelde zich nooit op haar gemak als een Japanner in een land met veel witte bewoners, zal Japan voelen als thuiskomen?

Tokio voor altijd is een modern prinsessenverhaal in een feministisch jasje. Als lezer ga je met Izzy op reis naar Japan. De deuren van de cultuur zwaaien open. Ook als je nog nooit in Tokio bent geweest zie je het door de ogen van Izzy, die voor het eerst mag proeven van de cultuur van haar voorouders. De naam Izzy is eigenlijk een bijnaam. Haar geboortenaam is Izumi, maar na een tijdje gaf ze de voorkeur aan Izzy om beter te passen bij de Amerikaanse bevolking.

Lees de complete recensie op Chicklit.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: