Luna, Schaduw van de Maan – Lies Vervloet

Waardering: 4 uit 5.

Het buitenbeentje Luna voelt zich op school niet op haar gemak. Ze heeft geen vrienden en durft alleen ’s nachts zichzelf te zijn, in het licht van de maan. Op de vooravond van haar zestiende verjaardag komt haar leven op zijn kop te staan. Ze sluit nieuwe vriendschappen, zoals het oude kruidenvrouwtje Tunde en de teruggetrokken Andrew. Tunde is een oude bekende van Luna’s overleden moeder en leert Luna veel over haar connectie met de natuur. Uiteindelijk moet de tiener de waarheid onder ogen zien: ze heeft bovennatuurlijke krachten. Terwijl ze deze ontdekking probeert te begrijpen en haar krachten wil leren beheersen, liggen andere gevaren op de loer.

Het boek is mysterieus, maar wel geschikt voor alle leeftijden. De personages zijn geheimzinnig en hebben meerdere lagen. Voor Luna en de lezer is het vaak onduidelijk of iemand te vertrouwen is. Het begin van het verhaal blijft wat monotoon. Als lezer leer je natuurlijk het dorp en zijn personages kennen, maar voor de rest moet je een stuk doorlezen voordat het balletje gaat rollen. Toch is dit boek het wachten waard, want al snel is het boek niet meer weg te leggen. De flashbacks maken het extra interessant. Luna leert steeds meer over haar moeder en de nacht dat ze geboren is. 

Lees de complete recensie op Chicklit.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: