Het Project – Arne van der Linden

Waardering: 5 uit 5.

Een carrière als geheim agent klinkt natuurlijk geweldig in de oren bij menig zeventienjarige. Alan Gray krijgt dit leven aangeboden, maar dat gaat niet zonder slag of stoot. Hij zal alles achter zich moeten laten, inclusief iedereen die hij kent. Die lijst is niet lang aangezien Alan al is gescheiden van zijn ouders. Zijn moeder is overleden en zijn vader zit in de gevangenis. Hij komt in de problemen en kan dan kiezen voor een kamer in een jongerengevangenis of een plek in Project (Lotgenoot). Alan kiest voor het laatste en maakt kennis met de geheime opleiding. De lessen, klasgenoten en docenten brengen grote uitdagingen met zich mee. Is Alan in staat om de opleiding te voltooien en een geheim agent te worden?

Dit verhaal draait heel erg om het plot. Een rode draad in het verhaal is niet per se aan te duiden. Vanuit een hij-perspectief volgt de lezer Alan. Hij maakt de ene keuze na de andere om te kunnen overleven, eerst in de echte wereld en vervolgens in de stad van de Doden. Toch is dit boek geen enkel moment saai, complimenten aan Arne van der Linden. Alan is overduidelijk het hoofdpersonage, op een enkeling na blijft de rest een beetje op de achtergrond. Als lezer train je samen met Alan en ontdek je samen met hem wat er te ontdekken valt.

Lees de complete recensie op Chicklit.nl

Ik heb dit boek mogen ontvangen als recensie-exemplaar, in ruil voor een eerlijke recensie. Daar ben ik uitgeverij Hamley Books en Chicklit erg dankbaar voor.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: